ZON IN DE STAD
 
DSC00401033 (Large).jpg
 

Wij zijn Zon in de Stad

Zon in de Stad laat Rotterdammers warmlopen voor zonne-energie. Het is een initiatief van ondernemende inwoners uit Middelland. Zon in de Stad laat de mogelijkheden van zonnestroom in Rotterdam zien.

Dat doen we niet zelf! We willen ervaringsdeskundigen en nieuwsgierige buurtgenoten met elkaar in contact brengen: samen helpen we zoveel mogelijk Rotterdammers aan de zonnestroom!

 
 

Zonne-energie voor iedereen!

Met zonneschildjes, zonnehubs en zonnepop-ups verspreiden we zonnepanelen over Rotterdam.

 
 
het zonneschildje ontworpen door Stang Gubbels

het zonneschildje ontworpen door Stang Gubbels

 

1. zonneschildjes

Zonneschildjes maken daken met zonnepanelen zichtbaar op straat en zetten buurtbewoners en voorbijgangers aan het denken over zonne-energie. De schildjes nodigen uit om ervaringen en kennis over zonnepanelen op je eigen dak uit te wisselen. Het zonneschildje is ontworpen door illustrator Stang Gubbels. We starten met uit uitdelen van de schildjes in Middelland, het Nieuwe Westen en Blijdorp.

 
 

2. zonnehubs

Zonnehubs worden nieuwe ontmoetingsplekjes in de buurt. In deze kleine, open paviljoens kunnen alle Rotterdammers gebruik maken van zonne-energie. Je kan er bijvoorbeeld je mobieltje opladen. In de zonnehubs kan iedereen ervaren dat zonne-energie niet alleen duurzaam, maar ook leuk is! De zonnehubs worden in het voorjaar van 2019 in Middelland geplaatst.

 
de zonnehubs worden ontworpen door Personal Architecture

de zonnehubs worden ontworpen door Personal Architecture

 
tijdens de zonnepop-ups kun je informatie inwinnen over zonnestroom 

tijdens de zonnepop-ups kun je informatie inwinnen over zonnestroom 

 

3. zonnepop-ups

Wil je meer te weten komen over het gebruik van zonne-energie in Rotterdam? In de zonnepop-ups vind je informatie over het installeren van je eigen zonnepanelen. In samenwerking met de gemeente Rotterdam en andere partners organiseert Zon in de Stad vanaf het voorjaar 2019 zonnepop-ups in Middelland.

 

Zon in de Stad werkt samen

Zon in de Stad is een project van ondernemende buurtbewoners uit Middelland. Climate Focus, Personal Architecture en HilgersomDeenduurzaam vormen het team van Zon in de Stad.

 
 
CF_logo_RGB.jpg

Climate Focus

adviseert bedrijven en overheden over nationaal en internationaal klimaatbeleid, de energietransitie en de financiering van verduurzaming. Climate Focus is een van de initiatiefnemers van de Rotterdamse Klimaatoproep, waarin meer dan 60 bedrijven het gemeentebestuur en de politieke partijen in Rotterdam oproepen vol in te zetten op de sprong naar een circulaire en duurzame stad. 

 
 
Logo PA klein.jpg

Personal Architecture

ontwerpt duurzame gebouwen in de stad. We zijn gespecialiseerd in het transformeren van bestaande gebouwen. We werken altijd vanuit het perspectief van onze opdrachtgevers en eindgebruikers. Naast ontwerpen, doen we onderzoek naar stedelijke uitdagingen zoals klimaatadaptatie en de energietransitie. De kennis uit deze onderzoeken passen we toe in onze projecten in Rotterdam en daarbuiten.

 
 
hilgersomdeen duurzaam.JPG

HilgersomDeenduurzaam

adviseert organisaties, scholen en particulieren over verduurzamingsmogelijkheden van hun huidige of toekomstige huisvesting. Daarbij vinden we naast technische en fysieke maatregelen ook bewustwording belangrijk. HilgersomDeenduurzaam is initiatiefnemer en medeoprichter van energiecoöperatie DeelstroomDelft.

 

onze partners

Zon in de Stad wordt mogelijk gemaakt door: